Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Thursday, December 29, 2011

SMILE ~

Assalammualaikum ~


Sudah lama saya tak post blog kan kan btw saya mintak maaf sebab hari tu cakap nak post blog hari ahad tapi tak jadi postkan sebab busy and penat laa . Em, haru tu ingat nak post pasal sweet-sweet and video laa for someone , da siap da videonye tapi tak sempat laa nak upload then buat masa sekarang ni saya memang nak upload video tu tapi lately saya dengan someone tu ada complicate siket laa so saya tunggu masa yang sesuai baru upload videonye . 


Hah! semalam saya ada bertekak laa dengan my GF sebab ada salah paham siket (nak tau nak tau) Tapi da settle KOT (alaa~ :( ) , yaa, saya tahu dia penat tunggu text and call dari saya sebab saya kerjakan at least even keje saya ade gak text dia supaya dia senang hati and hilang sikit rindu tu tapi  kat situ jugak timbul laa rasa tak puas hati dia kat sayakan . Yaa ~ saya paham perasaan dia yela 1 hari tunggu text dari saya then saya layan macam apa jekan tapi saya kan penat so kena jugak laa reply even pendek je kan . Next,tiap-tiap pagi dia kejotkan saya laa suroh bangon pegi keje and 1 day tu pagi2 dia text saya said "i miss u so much" then saya reply "i miss u too" so kat situ dia amek atikan yela saya penat and tak cukop tido sangat so memang tengah mamai laaa kan at least saya reply gak la kan . Sebab lain saya sekarang ni jarang topup kot sebab lepas balik keje teros alek umah tak singgah kedai pon so saya tak dapat nak contact dia laa kan kat situ merenggangkan hubungan saya dengan si dia btw im so sorry fyi hati saya tetap untuk dia . Kalau korang nak tau pasal ni dia tuka password FB dia , post status yang tak sepatutnya jadi bila dia post yang bukan-bukan timbul la spekulasi dan saya pon marah laa kan dari situ makin bertambah laa missunderstanding and pikir yang bukan-bukan sampai saya marah dia dengan kata-kata yang tak sepatutnya saya cakap (im so sorry) tapi time keje saya cuba sedaya upaya untuk tenangkan diri saya dan pikir positive pasal semua tu sebab saya tak nak hati dia terguris seperti di guris dengan pisau lagi pon saya tak nak buat perempuan menangis lagi sebab saya dulu saya da banyak kali buat perempuan menangis (playboy upenye) jadi sekarang ni saya try untuk buat dia tersenyum selalu dan sentiasa bahagia di sisi saya . Ok fine ! kat sini saya nak mengatakan saya ikhlas mencintai dirinya sebab saya da mula jadi setia oleh itu saya harap dia sentiasa berfikiran matang even baru 14 tahun yaa even 14 tapi da boleh fikir apa yang batul dan salahkan dan ape yang patut buat dan yang tak patut buat , saya harap dia faham apa yang saya nak sampaikan . Lagi , sejak saya jadi setia ni , saya harap gak dia akan jaga hubungan saya dengan dirinya yaa kalau orang nak kenal mendalam dengannya mengatakan tidak sebab kat situ dapat pertahankan hubungan seseorangkan dan jaga attitude serta tak menggatal la kan . Saya da jadi setia ni so tolong jaga hati saya jangan sampai saya jadi macam dulu kalau boleh saya tanak jadi macam dulu sebab saya tak sampai hati da tengok perempuan menangis sebab saya . Jikalau saya putus dengan dia insyallah saya akan jadi single untuk couple of month amin . Saya da jadi SETIA so jaga yaa please :)


Semalam time nak balik keja adalah perempuan ni , dia boleh pakai perfume macam si S kan perhhh memang wangi then teros teringat pulak kat si S ni yang suke cakap "perlu ke?" , "sedih!" , suke buat muka comel dia dan suka makan coklat kitkat dia tu hurm  . Tapi semua tu tinggal kenangan so let bygone be bygone tapi saya memang suka bau perfume tu . 


Hah ! sedar tak sedar da sebulan lebih kot saya couple dengan si dia tapi tak penah jumpe lagi kan hurm SEDIH ! . Saya rasa memang sukar kot untuk menemuinya sebab mesti banyak rintangan bila nak hang je hurm , Tak pela meybe tak de jodoh kan nak buat macam mane kann hurm . BTW saya nak dia tahu yang saya sayang dia sangat sangat dan tolong jangan tipu diri saya ni . I love u so much forever ever and till to heaven :)

Wednesday, December 21, 2011

lalala

LALALALLAA .

Saya akan post blog pada hari ahad ea coz saya busy laa . hopefully korang tak rindu pada post saya yaa . saba saba tak saba makan penampa haha . i love u laa ! :)

Sunday, December 18, 2011

Anniversary !

Assalammualaikum ~


18 Disember 2011 adalah hari ulang tahun saya dengan my sweet heart like tweety  (Iffa Amreeza) yang ke sebulan (baru sebulan je kot da nak kecoh) . Semoga hubungan saya akan berkekalan la sampai ke syurga,saya akan berusaha untuk pertahankannya (insyaallah) dan saya harap hari-hari saya akan lebih indah dan mesra dari hari-hari sebelumnya . BTW saya akan menyintai dirimu Iffa Amreeza dengan penuh keikhlasan dan ketulusan malah saya akan jaga,bertangungjawab,ambil berat tentang awak dan meriduimu pada setiap masa even 1 saat sebab saya tak boleh hidup tanpa dirimu baby (cehhwahh~) . Sejak saya kenal awak hidup saya sentiasa ceria dan tersenyum saja (da macam orang ila angaw da) saya harap awak pun macam apa yang saya rasa . Hah ! kalau korang nak tau semalam saya bergayot dengan Iffa ni dekat 2 jam lebih kot dari pukul 12 pagi hingga pukul 2 lebih ,  best NYAH ~ even da 2 jam still tak puas lagi kot (rakos) haha btw kalau korang nak tau, sejak saya kenal dengan Iffa ni boleh nak dikatakan setiap malam saya buat SUPER SAVER dari pukul 12 hingga pukul 1 hee yela nak lepaskan rindulah kata kauuu ~ haha . Baby baby baby , I love you like I love my soul and forever ever till to heaven then always miss you even 1 second . Muaaaahhhh !  ♥ . Tapi kan tapi kan hari tu saya ada bertekak laa dengan Iffa ni sebab mula-mula dia rapat dengan "ex" dia  yang tu saya tak kesah laa because lantak ar kawan dia nak rapat dengan siapa kan tapi yang tak boleh tahan boleh dia cakap tak boleh terima kawan dia rapat dengan "ex" dia kan perhhh! nampak sangat dia jealous and still sayang lagi kat "ex" dia tu yaaa bukan mudah untuk melupakan kenangan silam tapi kita boleh cuba untuk melukannya kan then tadi ..... err ==" . Bie akan berubah kepada Riduan yang lama jiga baby still tak boleh lupakan "ex" baby tu sebab bie da jadi setia ni so tolonglaa jangan hancurkan hati dan kesetiaan bie ni , paham tak ? hurm . Tapi apa-apa pun saya akan memaafkannya demi kehubungan saya dengan dia . :)


Muuuuaaaaahhh ! <3




Thursday, December 1, 2011

I love U !

Assalammualaikum ! 


Saya sayang sangat-sangat budak yang bernama IFFA AMREEZA ni even dia baru 14 tahun tapi dia ni da mature and open minded tak macam certain budak perempuan lain . I love you sayang ! . Sayang sangat-sangat ! . Setiap hari mesti tengok HP and tertunggu-tunggu text or call from Iffa ni . Kalau tak dapat text or call dia ni tak complete laa hidop saya . Saya sayang awak ! . Saya harap dapat kekal la dengan si iffa ni sampai bila-bila amin .

 ♥IFFA AMREZZA ♥

 ♥LOVE ♥

 ♥RIDUAN ♥

I LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE YOU !

Wednesday, November 30, 2011

Puisi Untuk Iffa Amreeza !


Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isayangku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Sayangku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, 
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. 
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. 
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, 
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. 
Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Sayangku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku

SIPOT !

Assalammualaikum !


Bukan mudah kan untuk kita memahami seseorang dengan sepenuhnya . yaa , kita sebagai manusia mesti ada sifat ingan tahu dan ingin cuba dan mencuba tetapi mengenai untuk memahami seseorang ni memang sukar untuk kita faham . Makin kita cuba untuk faham makin sukar untuk kita terima (da macam hipotesis pulak kan) . Jikalau kita dapat memahai seseorang tu dengan sepenuhnya memang terbaik la kan tapi bagaimana pulak kalau seseorang tu kuat propa? . Lagi laa susahkan hurm . Bagi saya sekadar mengenali pun sudah cukup kot sebab disitu akan mulanya perasaan ingin menyelami untuk memahami seseorang . 


Mesti korang tak fahamkan apa yang saya ingin sampaikan pasal post kat atas tu . Emm, korang tak payah untuk memahami sebab saya pun susah untuk dipafami oleh seseorang that why laa saya post tu .


30 november 2011 adalah tarikh berakhirnya peperiksaan SPM saya . merdekaa !!! haha . Saya akan ingat tarikh tu sampai bila-bila sebab banyak kenangan sweet sour like asam jawa haha . Kini saya sudah pun tinggalkan sekolah saya iaitu SMK DESA CEMERLANG good bye ~ hee tapi saya akan kembali pada tarikh 26 feb kot untuk ambil result . Ohh Mak Gayah! (omg!) , mesti seram sejuk kan bila nak ambil result dala SPM weyy tak sama macam ambil result PMR and time ambil result PMR pun da gementar sampai cikgu cakap ''riduan , awak ok tak ni?'' tapi lepas saya ambil result dengan keputus 5A (kekwat kejap) baru lega then ni apa lagi SPM kan . Harap-harap saya dapat result yang excellent la kan amin . 


Lately , saya resah je la kenape ea? . Apa yang saya buat semua tak kena hurmm . Adakah saya ... MANDUL?! Ohh Mak GREYSON!!! (omg!!!) mustahil mustahil sebab saya dari baka yang subur haha . Em , entah laa saya pun tak tahu kenapa saya macam ni . Kalau ada orang untuk mengdengar resahan saya kan best hee :) .

Sunday, November 27, 2011

My Sweet Heart !

===============================>
Siapakah perempuan yang comel kat sebelah tu ? 
adakah SELENA GOMEZ ? MILEY CYRUS ? 
Ohhh Mak Gayah ! (omg!) , siapakah siapakah ?!
Okey fine! Nama dia IFFA AMREEZA . Cop! kenapa saya post pasal dia ni ? ada apa-apa ke ni?
Yaa , dia adalah my hunny bunny saya hehe . Mula-mula saya tak nak couple lagi lepas break hari tu kan , yela couple make me trouble haha tapi si dia ni berjaya tawan hati saya dengan jayanya . Yaaa ~ saya tak expect laa kan boleh kenal kat FB je kot bak kata NAJWA LATIF cinta muka buku laa katakan hee . Then dari situ laa saya kenal , mula-mula just komen-komen je kot then boleh berlarutan pulakkan . First saya contact dia , yela dia cakap da lama phone dia tak bunyikan so saya contact la kan mula-mula saya main-main je tapi lepas saya dengar je suara IFFA ni sweet gila . Dala suaranya sweet , manja , open minded , and complete package laa even baru dengar suara je saya da cair . Adakah ini cinta ? haha . So sejak hari saya contact tu mula laa berlarutan text bagaikan tanya tu tanya ni hee . Then , sy declare tok couple kan . Yaaa ~ memang tak menyesal kot couple dengan dia sebab complete package aw tak tipu laaaa . Thanks ALLAH sebab temukan saya dengan IFFA . Okey that all saya post pasal dia takut dia malu plak haha . Btw I LOVE U DAMN SO MUCH IFFA AMREEZA FOREVER EVER END EVER TILL TO HEAVEN . amin ~

Sunday, November 20, 2011

Khas untuk mu ! :)

Pertama ====>
kedua====>

ketiga====>
keempat===>
kelima====>


Okey ! yang tadi tu khas untuk pasangan yang bercinta then yang kat bawan plak video sesaje je btw saya suke tengok video ni sebab ade Ellisya yang cantik tu macam amreeza dan suara Dian yang melunak tu :)







Haha ! tu la dian dian dan ellisya . Ok yang bawah ni plak budak ni memang awesome ar main gitar . 




 

Thursday, November 17, 2011

Awak kena faham kenapa?!

Assalammualaikum ~

Awak kena paham kenapa saya cemburu bila tengok awak?
 sebab cemburu tandanya sayang kan~

Awak kena paham kenapa saya kadang-kadang kuat merajuk?
 sebab saya nak sepenuh perhatian daripada awak.

Awak kena paham kenapa saya selalu call dan sms awak?
 sebab saya rindukan awak everytime even sesaat.

Awak kena paham kenapa saya selalu mengadu dengan awak?
 sebab awak laa segalanya bagi saya dan saya nak awak saja yang tahu.

Awak kena paham kenapa saya selalu marahkan awak?
 sebab saya nakkan yang terbaik untuk awak.

Awak kena paham kenapa saya terima awak balik setalah awak mintak putus dan hina saya?
 sebab saya sedia bagi peluang untuk awak agar awak sedar akan kesalahan awak dan saya taknak kehilangan awak lagi.

Awak kena paham kenapa saya putuskan awak?
 sebab saya nak hidup awak bahagia dan dapat yang lebih baik daripada saya.

Tetapi saya nak awak tahu yang saya selalu doakan yang terbaik untuk awak even kita tak bersama lagi macam dulu .

Sekarang awak pahamkan kenapa? ♥ untuk kekasih lama ♥

"So let bygone be bygone and so on and so on"

Friday, November 11, 2011

Berdua Bersatu ! :)

Assalammualaikum ~. Tambah tolak darab bahagi congak tinggal 3 hari lagi kot nak hadapi SPM , ohh mak gayah (omg!) . Seram nie ~ tapi papepon saya akan buat yang terbaik untuk SPM nanti even seram ke , nervous ke , ape ke yang penting focus sebab spm tu laa yang menentukan masa depan saya (penuh semangat kejap) . Tadi (hari jumaat 11/11/11) adalah penghulu segala hari (haha) bukan tu saya nak cakap tapi tadi ada hari dimana (amboi) dapatnya slip untuk spn nanti . Perhh ! lepas dapat slip tadi nervous system ni memproses hormone adrenaline dengan cepat sekali (amboi~ tau laa amek bio kan tak payah nak kekwat sangat! btw, banyak2 horome yang saya hapal tu je haha) tapi lepas 5 minit gitu semangat saya membuak-buak untuk ambil spm nanti dengan berhasrat untuk dapat 10A . Tapi semalam iaitu pada hari khamis 10/11/11 saya mimpi dapat 5A je tapi kalau dapat 5A pun saya da bersyukur kot sebab bukan mudah (untuk ku terima hakikat dalam hidup ini setiasa tersekat) nak dapat 10A kan . Dala saya berhenti saja disin untuk topic spm ni .

Hah! semalam saya ada call kawan saya namanya Linda (bukan nama sebenar) then dia cakap suara saya manja lepas tu dia cakap suara saya macam Justin Bieber (hah! yang ni tambah2 je nak jadi poyoss kejap) . Ada dia cakap suara saya manja = =" atoi (merendah diri) . Tapi best laa bebual dengan dia sebab dia banyak cakap dan dia ni jenis tak boleh cakap macam gini kat dia CONTOHnya ; "yela, saya call demi awak" , "saya rindu awak laaa" haha . Mesti kalau dia baca blog ni mesti dia malu gak kan haha :)







Sunday, November 6, 2011

Jamuan untuk batch form 5 !

Assalammualaikum . Sudah lamakan saya tak update blog kan kan? hee . Hari jumaat lepas iaitu pada 4 november telah berlangsungnya majlis perpisahan dan jamuan untuk tingkatan 5 . Kalau ada jamuan mesti ada persembahan kan kan so ada 3 kelas je kot yang buat persembahan iaitu kelas 5 science , 5 SI 1  dan 5 SI 2 . By the way, saya ada rakam vedio tu tapi file tu besar sangat laa nak tunggu upload macam sipot bawak tong sampah kot heee . Maybe nanti saya upload kat FB je kot tu pon kalau saya rajin laa saya nak masukkan hee . Addition, masa jamuan tu ada laa cabutan bertuahkan so saya dapat laa then korang nak tau tak saya dapat apa? . ok ok , korang tengok dulu gambar kat bawah ===>







Hah ! ni laa yang saya dapat sabun daia 5kg perisa LEMAN ~. perhhh ! memang terbaik laa kan cikgu-cikgu SMK Desa Cemerlang hee . By the way , memang best laa dengan jamuan tu . awesome !

Wednesday, September 21, 2011

A h h ~ HAHA !

Assalammualaikum ~ . hee . Saya nak share cerita ni so korang kena dengar yaw . BTW , sebelum tu , saya nak nak cakap pasal 21 september yang lepas (kenapa dengan hari tu ?) . come on ~ . tu adalah HARI BERANAK saya . HAHA ! . Orang yang pertama wish adalah GIRLFRIND saya ! (thanks you baby ) , so sweet sangat aw dia wish (alala sukenyee ~) then orang yang kedua baru laa kawan-kawan dan family tapi yang paling ramai kat FB laa , 120 something aww yang wish (fofulerr jugak aku kan) . Oleh yang demian (amboi ~,ayat parlimen seyy) , thanks jugak kepada orang yang telah bagi saya hadiah yaw tapi saya tak sabar-sabar nak tunggu hadiah dari awek saya pada hari sabtu ni ( rakos kejap) . hee . Hah ! lupa pulak nak cakap , saya kan pakai MAXIS (so what?!) , so dapat laa free call kan , tepat pukol 12 tengah malam je saya teros capai handphone and teros bergayot dengan awek saya tu kan dari pukol 12 sampai 2.30 pagi . hee  . Tapi saya rasa tak puas lagi , kalau boleh tak nak letak (waahh so sweet) , nasib baik nak sekolah kalau tak MEMANG TAK LAA kan . hee . BTW , saya nak ucap ribuan terima kasih kepada awek saya sebab sudi melayan saya pagi-pagi buta tu (muuaaahh!) . 


Hah ! saya nak cakap pasal something ni tapi korang jangan nak gelak SANGAT ! . Ok ok , pagi tadi saya nak pergi sekolah laa kan macam biasa rutin harian saya , pukol 7 je saya pergi sekolah . Time on the way nak pergi sekolah adalah SEREMBOLAN perempaun MYANMAR ni lepak tepi jalan ( bajet HOT je) , saya tak kesah lagi yang pasal tu tapi yang saya tak tahan lepas saya lalu depan dorang je , boleh dorang nak USHA saya siap main switt-switt lagi (bullshit!) . Nasib jela anak orang kalau tak memang da kena cium da . HAHA . 


Hah ! sebelum saya ending saya punye blog , saya nak ingatkan kepada AWEK saya . tolong jangan curang dan tolong la hargai cinta yang telah saya berikan sebab saya tak boleh kehilangan awak dan awak adalah perempuan yang awesome yang penah saya cintai . I LOVE YOU DAMN SO MUCH FOREVER AND EVER TILL TO HEAVEN ! muuuaaahh ! hee  .

Friday, September 16, 2011

i love you like a song baby !

Assalammuallaikum . Hari ni saya nak share pasal hari yang indah buat saya iaitu pada 16 september 2011 kerana hari ini adalah first date saya dengan awek saya iaitu **** (sensor ! tak boleh mention nama awek saya kat sini sebab tak mintak kebenaran dia dulu pun nanti takut dia tak suka pulak) , saya hang kat CITY SQURE dengan dia . Ohh Mak Gayahhh ! ( omg! ) , saya mula-mula gemuruh , takut , segan dan macam-macam lagi laa sebelum jumpa dengan si dia (dia pon sama jugak) tapi lepas jumpa je perasan tadi terus hilang (rakuss-nye !) . Mula-mula dia diam je , saya tak kesah dan faham sebab dia segan tapi lama sikit baru dia tak diam lagi dan mesra dengan saya . Then , terus je survey wayang and kita orang tengok cerita RAYA TAK JADI (best ! tengok ar) pada mulanya saya nak tengok cerita HANTU BONCENG tapi disebabkan dia da tengok so its okay laa , takkan nak suruh dia tengok dua kali pulak kan (so sweet ~) . Cerita tu start pukul 2.50 so saya pergilah makan dulu kat McD , saya da order da pastu lepak laa kat tingkat atas . Saya tengah manja-manje (main suap-suap) dengan awek saya , then ada seorang perempuan ni duduk depan saya then asek pandang saya je , nasib baik laa awek saya tu tak jealous (info : sifat cemburu membolehkan hubungan seseorang itu regang) . Then , takut jadi ape-ape saya ajak la awek saya tu blahhhh ( setia laa kate kan ) . Then , pergi laa jalan-jalan dulu sebelum tengok wayang dan dia boleh ajak saya tawaf plak kan dala saya ni malas nak berjalan sangat . hee :) . Lepas tengok wayang [SKIP] . Conclusion , saya memang suka gila tahap gaban sebab dapat keluar dengan dia . Thanks baby sebab sudi keluar dengan bie and thanks jugak sebab sudi terima bie sebagai teman hidup baby , walaupun baby sukar untuk melupakan kekasih lama baby tu . Tak pe , lama-lama baby boleh lupakan dia ea . Chayokk chayokk chayokk chayokk ! hee :) . I love u so much forever and ever like I love a song baby . Please , JANGAN curang dan tolong percaya bie serta tolong jaga hubungan kita ea supaya kekal selamanya . Amin ~ .

Saturday, September 10, 2011

Kekurangan Diri Dan Permintaan Hati .

Assalammualaikum . Saya da lama tak update BLOG saya kan kan ? emm , sebenarnya saya tak ada idea nak cerita kat blog ni . Sekarang pun sama tapi disebabkan permintaan dari orang ramai , saya terpaksa dan dipaksa laa untuk update kan . Okay-okay , di bawah ada video berkenaan dengan tajuk saya dan ada video pasal "errr" jugak . Selamat menontong ! haha :)

Memaksudkan bahawa , kita mestilah cinta pasangan kita dengan penuh kasih sayang even pasangan kita tak sempurna dan bukan hanya pada rupa sahaja . FYI , cinta yang sejati bermula dari hati yang IKHLAS dan tak CURIGA terhadap pasangan kita .
Sudah tengok video kat atas ? best tak ? . emm , lagu ini hubung kait dengan tajuk "PERMINTAAN HATI" tu . Description? Nothing to say . Hayati laa sendiri yaw !
OMG ! terok pompuan sekarang kan kan . ==
'
Zizan !!! aku memang suka gileerr kat dia yaw ! Sampai aku beli jam G shock and seluar skinny tapi just tinggal kasut SUPRA je belom dapat beli , semata-mata nak sama macam ZIZAN . haha :)

EMINEM ! awesome rapper and not raper . haha ! . Saya fanatic gler kat dia sebab lagu yang disampaikan penuh makna . Love you EM !

Friday, August 26, 2011

Tak ONLINE FACEBOOK ?

Assalammualaikum ~ . nama saya riduan bin a.kahar . hari ini saya akan balik kampung sempena hari raya kan so kena laa balik kampung baru dapat merasa bahangnya raya tu kan . Actually , bukan tu yang saya nak cakap sebenarnya saya MUHAMMAD RIDUAN BIN A.KAHAR a.k.a e-wan akan menghadapi percubaan SPM pada 6 hari bulan iaitu selepas naik cuti raya ni . By the way , saya akan STOP sekejap FACEBOOK sekejap iaitu selama lebih dan tak kurang 25 hari gitu . hee :) . Selama saya tak ONLINE FB ni , kaurang jangan rindu saya pulak yaw . hee . Oppps ! lupa pulak , sesiapa yang hubungi saya melalui HANDPHONE saya tidak akan layan sebab nak STUDY yaw . mintak maaf sangat-sangat . Sila laa DOAkan untuk saya yaw supaya mudah jawab soalan , tenang dan menepati kehendak soalan . amin ~ . See you all after my trial finish . *sob sob sob  

Wednesday, August 24, 2011

Selamat Hari Raya , Merdeka , Seseorang dan Miseria !

==> ( bracket talk )
==> [ riduan talk ]

Assalammualaikum semua . sudah lamakan saya tak update blog saya (rindulaa tuu ~) . takpe , saya memahami (poyo laa kau RIDUAN SKP) . ok  full stop ! . First of all (wahh budak SKP ni speaking omputeh , cayaa laa !) . well ~ . Saya ingin meminta maaf kepada anda semua jika saya ada buat salah dan silap especially kepada kawan-kawan , rakan-rakan dan sahabat andai (hoi ! sama je la tu !) serta kepada EX-EX (amboi ~ ramai sungguh ex kau ea SKP) saya . Oleh yang demikian (amboi ~ ayat skema beb SKP ni !) , saya  harap anda semua memaafkann saya dan tidak ber-DENDAM yaw . Di sini juga , saya ingin mengucapkan selamat hari merdeka yang ke err err err ke-54. menndekaaa ! menndekaaa ! menndeka ! (hoy hoy budak pan asia ! tak payah nak over acting sangat !) . Walau bagaimanapun , rumah saya tidak ada sehelai bendera untuk di kibarkan pun * sob sob (alala , dia ngais laa . siannyeee ~) . biasalah busy untuk hari raya then mana sempat nak fikir semua ni . Kalau nak cerita pasal persiapan raya , rasa-rasanya sudah complete kot just kasut je belum beli maybe hari sabtu ni alaa just kasut murah-murah je kot (murahh laa SANGAT ~) . Hah ! cerita pasal raya ni , kalau korang nak ajak saya datang rumah korang sila sediakan kuih sarnag semut dan almond landon yaw kalau tak ada saya tak nak datang (puiihh !) . Sejurus dengan itu (muhammad riduan bin a.kahar , tak payah nak bagi ayat parlimen sangat laa kan) , selepas naik cuti raya saja saya akan menghadapi pecubaan a.k.a trial SPM . OMG ! (skp , OMG tu ape ? ohh mak gayah eaa ?) , seramm ni ~ . harap-harap saya dapat jawab dengan tenang dan menepati kehendak soalan (hoy korang ! doa kan laa untuk SKP ni ! err) . Okay-okay , kita lupakan pasal semua ni macam moto saya " lets bygone be bygone " . Sekarang ni , saya nak cerita pasal (adelaa ~ . kalau nak tau baca dulu !) . Mula-mula , saya sangat dukacita kepada SESEORANG kerana dulu yang saya sayang bagaikan menatang minyak yang penuh (amboi ~ berperibahasa pulak kau SKP ea) , tetapi kini sanggup dia remove or kalau dalam FB tu unfriend (ishh2 , sian SKP ni . cecakap siapa yang unfriend kau tu , biar aku bagi debikk kat muka dia) [hoy hoy hoy ! bracket talk ! boleh tolong diam tak ?! menyampok je !.err] . tak pe laa maybe dia sakit hati sangatkan dengan saya . Kalau dia sakit hati , saya mintak maaf yaw . sorry sorry sorry sorry sorry [fuhh ~ penat] . saya harap si dia akan add saya balik dan saya akan tunggu (menunngu,sesuatu yang sangat mengebalkan bagiku , saat ku harus bersabar dan bersabar,menantikan kehadiranmu...) . SUDAH ! (sudah laa jangan menangis lagi , ku rasa cukup sampai di sini , mungkin di suatu saat nanti , kau temui cinta yang sejati , sudah cepat lupakan laa aku , jangan pernah ungkit masa lalu , ku takut kekasih ku pun tahu engkau pernah menjadi ...) [sob sob sob] . SUDAH ! kita lupakan pasal ni , kita tukar topic yaa . Emm , saya nak jadi punjangga sekejap . '' masihkah awak ingat tentang hari yang indah yang pernah kita lalui ? dimana kita mengembangkan cinta umpama bunga serta bersuka-ria bagai rama-rama yang beterbangan di udara tetapi kini semua itu hilang dan kesunyian bagaikan MISERIA . Kenapa kenapa semua ini berlaku ?! . saya sangkakan panas tetapi hujan lantas mendung pun datang dengan cepat dan menetap di situ sahaja tanpa mengedarinya . Sekarang , hidup saya kosong dan hanya MISERIA sahaja yang memenuhinya . Kembalikan laa ! kembalikan laa ! cinta dan gelak tawa itu semula ! jangan ia pergi . Kalau awak nak tahu , hati saya sakit dengan di penuhi MISERIA ini ! . tolong laa awak pulangkan kebahagiaan itu semula kerana embun pun tak akan mampu menyeburkan bunga sekuntum " .[sob sob sob] :'(  . . . [kalau korang nak tahu , saya nak taip blog ni sambil dengar lagu SELAMAT  TINGGAL by ZIZAN ft DINA . kalau korang nak merasai apa yang saya rasa semasa menaip blog ni , korang dengar laa lagu ni sambil membaca blog saya ] ( tak nak ponnn !) 

Friday, August 5, 2011

Song When Boring !

2 3 kerbau mandi dalam kolam ,
saya dahulukan dengan salam . 
assalammualaikum ~ . hee :)

Ape cite korang? sehat? puase penoh ke tak? arap2 penoh laa kan. Hah! da lamekan sy tak post blog sy. (rindu la tuu ~).hee. Okey2, sy sbnrnye..sbnrnye..sbnrnye tak de idea nak post ape. hee. For you information a.k.a  FYI , kalau kite tgh boring kene tenagkan otak kitekan such ass ( HAHA ! ) : hantok kepale kat dinding , makan coklat sampai boncit atau dengar lagu sampai kite makin bosan . hee . Sy kalau tengah bosan biasenye dengar lagu la . Antara lagu-lagu yang saya dengar apabila saya bosan ialah ( ayat skema yang selalu gune dlm ringkasan ) 

==> Top 10 Lagu Retro Independent 
     * Manis - malam :  
     * The Lipstick - cemburu :
     * The Lipstick - teruna dan dara :
     * The Lipstick - pesta malam rock n roll :
     * Boneka - cela :
     * Boneka - tunjukkan aku :
     * Fynn - 150 juta :
     * Najwa Latif - cinta muka buku :
     * Najwa Latif - carta hati :

==> Top 10 Lagu Inggeris
     * Bruno Mars - grenade :
     * Bruno Mars - marry you :
     * Jessie J - proce tag :
     * Pixie lott - mama do :
     * Paramore - decode :
     * Lily Allen - friday night :
     * Gitfresh - blow me a kiss :
     * Gitfresh - she be like :
     * Alicia Keys - no one :
     * Westlife - soledad :

==> Top 10 RAP
     * Eminem - beautiful :
     * Eminem - not afraid :
     * Eminem - i need a doctor :
     * Eminem - stan :
     * Eminem - mockingbird :
     * Eminem - love the way you lie :
     * Eminem - cleaning out my closet :
     * Nelly - dilemma :
     * 50 Cent - in da club :
     * SPM - real gangster :

==> Top 5 Lagu Korea
     * SS501 - because im stupid :
     * SS501 - Love ya :
     * SS501 - u are man :
     * Super Junior - bonamana :
     * Bigbang - haru haru :


     

Friday, July 29, 2011

Biology and Chemistry !

Pada masa biology tadi , saya  belajar chapter 5 iaitu inheritance ( kenape la bab reproduction da abes ! ) . btw , kalau you all nak tau banyak-banyak subjek science saya paling suka BIOLOGY dan paling damn sekali iaitu subjek ADDMATH . haha ! . Emm , masa belaja bab inheritance dengan penuh fokus dan ketaksubannya tadi ada topic pasal DNA , GENE , ALLELE , and bla bla bla ( sumpah belom masok dlm KEPALA HOTAKK aku lagi ! ) then ada laa masuk pasal darah , jenis-jenis darah dan seangkatan dengannya . So , cikgu saya pun cakap laa [dialognya di bawah]


Cikgu : Siapa tau jenis darah dia apa ? 
Students : takk tauuuu ~
Cikgu : Kalau tak silap saya , dalam makmal ni ada blood test .
Students : kita orang nak buattt !!! (jerit dengan penuh kerakosan ~)
Cikgu : # hanya mampu tersenyum
Students : Alaa cikgu , boleh laa ~
Cikgu : # masuk dalam makmal then pergi ambil blood test .


After that ( fuhh , riduan specking ) , cikgu saya pon keluarkan laa blood test tu then students pon datang menyerbu especially saya laa . haha ! . maklum laa budak-budak jakun a.k.a HULU . hee . So , cikgu tunjukkan laa cara-cara nak guna benda alah tuu . After that , da paham macam mana nak buat so turn saya laa pulak untuk mencubanya . ( tengok ganba di bawah dahulu )



Nampak tak kertas yang ada tulis " BLOOD LANCET " (hah ! nampakkk ! ) . nampakkan so dalam tu ada jarum . Hah ! . saya nak try cucuk sendiri memang tak laa !  , nak suruh kawan seramm ni ~ because paham-paham laa kalau kawan buatkan macam mana nak membunuh dan kalau you all nak tau ada kawan saya tolong cucukkan jarum untuk kawan dia macam cucuk apa entah ( berkali-kali dengan penuh semangat ) . perhh ! geliman NYAH tengok so saya pun suroh laa cikgu untuk tolong cucukkan (lagi pon nak manje2 dgn cikgu ) . So lepas cikgu cucukkan jarum hampir 3 kali baru laa darah keluar dan walaupun keluar tapi ciiputt jee . haha ! . sebab time tu saya nervous . Then da letak darah pada kertas and campurkan serum so saya tunggu la for a while untuk dapatkan result . Tunggu punya tunggu , baru laa dapat result . Rasult jenis darah saya ialah tak dapat di kenal pasti . BAHAHA ! . tak laa , resultnya saya ni jenis darah B . chill yaw ~ .

Itu pada masa BIOLOGY , pada masa CHEMISTRY pulak . Hah ! . macam ni ceritanya . Once cepon timess ~ . HAHA ! . okay-okay , saya serious . Emm , time cikgu mengajar kat depan saya dengan kawan-kawan semeja dengan saya main text-text dan reply menggunakan buku tanpa bersuara a.k.a silent . (sila tengok ganba di bawah)







Hah ! penuhkan page buku saya . HAHA ! .ini laa yang saya dengan kawan-kawan saya buat time cikgu mengajar dan time kebosanan bila cikgu membebel dengan perkataan-perkataan yang pelik-pelik dan annoying ! . hee . Daripada dengar tapi tak paham baik kita buat benda yang boleh hilangkan stress dan boring . For your information a.k.a saya buat semua ni first time okay ! . selalunya saya focus dan tekun dengar cikgu bercakap dan mengajar tanpa berkelip sesaat pon . 

Conclusion a.k.a natijahnya , janganlah buat macam saya sebab semua ini adalah membazirkan masa sahaja ! . (cehh ! . poyos laa kau !)



Tuesday, July 26, 2011

Maafkan saya ~

Sila dengar lagu di bawah dan sila hayatinya . Lagu tu didedikasikan kepada seseorang dan saya harap dia faham apa yang saya nak maksudkan . Melalui lagu ini saja yang mampu saya jelaskan kepada awak sebab saya tak mampu untuk memberitahu awak perkara yang sebenar . Please forgive me from top to toe . [ATTENTION] Kalau nak dengar lagu di video tu sila pause-kan lagu di bawah dahulu kemudian baru play lagu di video sebab baru boleh fahami maksud lirik tersebut .



Saturday, July 23, 2011

keep it up my words ~

Saya berarsa sangat-sangat bodoh bila saya tak jaga awak dengan sebaik yang mungin dan sedangkan awak tak pernah pandang pada lelaki lain . Lantas itu , saya baru merasakan kehampaan dan kesedihan yang tak dapat untuk di luahkan dengan kata-kata tapi cuma dengan tangisan saja yang dapat mengungkapkannya dan saya tak nak hari dan memori tersebut berlaku kembali biar laa lets bygone be bygone ~ . Apabila saya melihat dan mendengar suara awak membuatkan saya mengalirkan air mata tanpa di paksa dan bahawa ini saya ingin menyatakan saya gembira menjalinkan hubungan dengan awak dan walaupun awak sukar untuk mengertiya . Sumpah saya cakap , saya tak nak hari yang perih itu berlaku lagi kerana ia menyakitkan hati dan memberikan kekecewaan kepada kita lantas '' I LOVE YOU '' sering bermain di bibir saya , sekali lagi '' I CRY FOR YOU '' , sekali lagi '' I MISSING FOR YOU '' dan '' SAYANG , saya akan selalu ada di sisimu ~ '' . Hanya awak yang saya pandang yang mampu buat saya tersenyum dan saya suka pada senyuman awak yang menawan itu tapi saya tak bisa KETAWA dengan awak sebab saya terlalu memikirkan hari yang akan datang yang boleh memeritkan hati dan perasaan kita . Oleh itu , saya teringin ingin menatap wajah awak tanpa bergerak walaupon sesaat lanatas itu saya cuma mahu bagitahu '' I WANT YOU '' besertakan harapan yang tak berbelah bahagi . * sob sob 


Hah ! . saya nak share sikit ni bersama anda semua . Tadi saya pergi CITY SQUAR ( do i care ?~ . talk to my hand laa weyy ~ ) . Then saya tengok wayang laa ( hoyy ! i dont care laa ~ ) emm , cerita SENARIO THE MOVIE OPS POCOT ( hoyy ! diam laa ~ . sumpah aku cakap aku tak kesah ! ). Cerita tuu , nak kata kelaka tak jugak  sebab tak banyak best dan nak cakap bosan tak jugak sebab ada part yang wat saya ketawa . So conclusion a.k.a natijahnya cerita tu tak berapa nak best laa . Better tengok cerita HARRY POTPOTER . hee . chill ~ :)

Sunday, July 10, 2011

Yeah !

* tweet tweet ! , assalammualaikum . hee :) . pada petang yang indah dengan angin sepoi-sepoi bahasa dan tambah pula dengan hujan dari rahmat ALLAH S.W.T . fuhh ~ nyaman nokk ! . hee . Dengan ada masa terluang saya mengedit gambar saya tapi cuma ala-ala kadar saja sebab MALAS nokk ! . hee :) . okay-okay you all can see the picture as below ! . *twoot tweet , kalau nak tengok gambar yang AWESOME dan BOOM BASTIC tekan link ni : http://www.shafou.com/ .

gambar yang lama .

gambar yang telah di edit 
Awesome ! :)


gambar yang telah di edit .


what the tutt !
kenapa jadi Kim Hyun Junng ?! 


alala , sweetnyee ~
(jangan nak kekwat sangat bole tak ?!)

Awesome ! .haha !
anyway , ada benda yang tak di sepatutnya tengok tapi saya telah censored-kan . 









Sunday, July 3, 2011

Someting Yang Perempuan Tak Dapat Luahkannya ! :)

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Saturday, July 2, 2011

Jiwang Time ~

Cinta adalah anugerah yang paling berkuasa dan begitu indah sehingga boleh membuat seseorang itu lemah dan boleh menjadi gila demi cinta . Dengan cinta juga boleh membuat hidup seseorang lebih bermakna . Emm , sekarang ni saya nak luahkan isi hati saya pula .

kalau satu hari nanti awak menangis , bagitahu saya tapi saya  tak janji nak buat awak tersenyum tapi saya boleh menangis bersama awak . Kalau satu hari nanti awak ada masalah , bagitahu saya tapi  saya tak janji nak bagi penyelesaian tapi awak boleh kongsi dengan saya . Kalau satu hari awak nak pegi berjalan , bagitahu saya tapi saya tak janji nak halang awak tapi saya boleh teman awak . Kalau satu hari awak perlukan seseorang untuk mendengar cerita awak , saya tak janji akan ada untuk awak tapi kalau satu hari syg perlukan saya dan saya tak ada , mungkin saya telah tiada buat selama-lamanya . Jadi , saya harap awak hargailah orang yang awak sayang masa dia ada dan saya nak awak tahu ... saya sayang awak sangat-sangat ! :(  {korang bole copy kot ayat sy then bg GF or BF , confirm meleleh laa ~ . hee}


Sunday, June 26, 2011

Polis ! ( laa sangat ! ) :P

Assalammualaikum ~ . 24 / 6 / 2011 telah berlangsungnya hari KOR KEDET POLIS yang ke 41 di Ibu Pejabat Daerah Seri Alam . Pagi-pagi lagi around pukul 7 pagi saya dah sampai sekolah dengan pakai pakaian kedet polis sebab cikgu cakap '' kalau korang tak nak kena tinggal , cikgu harap sebelum pukul 7 da sampai sekolah '' . then da sampai tak gerak-gerak lagi ( bebual macam K ! ) . Anyway , bila saya masuk pagar sekolah je ramai budak-budak especially PEREMPUAN laa dan dorang cakap '' eee , SMART nye riduan ~ '' , saya bukan nak bangga la tapi semua tu kenyataan nak buat macam mana kan . HAHA ! . Kalau korang nak tau , saya naik trak polis pergi IPD da macam banduan yaw . hee . Sampai-sampai je terus berbaris and berkawat kan , dala berkawat lepas tu berdiri lebih 3 jam yaw bayang kan la ~ ( mesti tak dapat bayang kan kan , hee ) . Okey-okey saya tak larat nak menaip panjang-panjang , di bawah saya sediakan gambar untuk korang tapi sedikit jela sebab time tu tengah berkawat tak kan nak pegang kemera kan ( memang tak ar ! ) . Gambar yang selebihnya ada di FB saya , kalau nak tengok click di sini : http://www.facebook.com/ewan.cute?sk=photos
gamba yang telah di edit click sini : http://www.shafou.com/










Thursday, June 16, 2011

SPM dan Masalah Peribadi !

Assalammualaikum semua ( jawab ! kalau tak masuk api neraka , pastu ular nanti gigit ~ . eee , takutnye ~ ) dah lama saya tak update blog saya kan kan . sorry laa lately i'm busy plus ada masalah personal . fuhh ~ memang tak ar ! . First for all , saya nak cakap kepada orang yang puji saya and cakap macam ni '' awak-awak , muka awak macam zizan laa . Lagi satu , awak ni kelaka la n pandai buat lawak mcm zizan jugak '' , sudah-sudah laa saya ni jenis tak suka kena puji , kalau nak puji tu tambah-tambah laa lagi macam   '' awak-awak , awak ni HANDSOME la macam TOM CRUISE '' ( memang tak ar ! ) okey jugak kan . haha ! .

Sebenarnya , saya nak share kat korang semua pasal masalah saya because sharing is caring ( laa sangat !!! ) . Semenjak dua menjak tiga menjak ni kan , hati , jantung , ginjal , paru-paru saya ni tak la macam ada masalah je , lebih-lebih lagi hati laa berdegup kencang gila nyah ~ . Adakah saya ada heart attack ? ( ohh , tidakk ! ) . Emm , ok la saya seriously , honestly and tweety , bila saya teringat pada si dia je mula laa macam nak gila nak di buatnya . ( si dia ? siapakah ? . adakah  SELENA GOMAZ atau MILEY CYRUS ? . hee ) . Then , bila teringat pada si dia jugak mula la otak saya mula masuk air dan menimbulan 1001 soalan such as ''adakah si dia BENAR-BENAR dan JUJUR mencintai aku ? , adakah dia tak CURANG bila di belakang aku ? , adakah dia mampu MEMPERTAHANKAN hubungan aku dengan si dia ? , adakah si dia mampu MENCERIAKAN dan buat aku KETAWA ? '' dan banyak lagi . Please laa , saya merayu sangat-sangat tunjuk laa cinta itu dengan penuh keikhlasan , saya nak si dia berubah dan I wanna YOU know ''  I LOVE YOU SUCK DAMN SO MUCH ! '' . 


Spm ? . semakin hari semakin hampir ( da macam hipotisis daa ) . SPM ni , saya kena buat betul-betul because SPM ni la yang menentukan masa depan saya dan landasan untuk saya mengejar cita-cita saya untuk menjadi pilot ( memang tak ar ! because saya rabun so memang tak dapat nyah ~ ) atau seorang businessman . Mulai hari ni , saya tanamkan azam dalam hati saya , saya nak buat yang terbaik dalam spm nanti !.