Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Sunday, September 8, 2013

==> Masalah , Nama , Berubah , Purdah , Melaka , Budak Tweet , Maafkan dan Muslimah !

Assalammualaikum ~

Nama saya Riduan ~ hehe . Nama awak ? . Fuhh ~ Tak kan nak update pasal cinta, jiwang , puisi lagi kot ? puihh sumpah bosan kann . Viewer da 14 ribu pon tapi still nak update annoying post , memang tak ar ! . Okay, saya kali ni tanak share pasal jiwang jiwang ok tapi nak share one story about mine and my friend story , boleh tak boleh tak ? , Okay, setiap orang ada masalah dan saya sendiri pon ada masalah . Siapa yang tak ada masalah memang beruntung tapi itu mustahil la kan . Allah maha adil . Okay , saya simpati dengan kawan saya sebab masalah yang dihadapi memang berat . Dia terpaksa teruskan hidup dalam keperihan hidup dalam dunia yang dihimpit dengan ibu bapa berporak peranda . Subhanallah , namun dia tabah walau dia dilempang dan dimaki . Saya kagum dengannya walaupun senyuman dilontakkan pada riak wajah tapi hati terluka dan sengsara tambah tambah lagi dia seorang perempuan . Saya pilu dengar ceritanya, saya ingat saya yang ada masalah tapi ada orang lain yang ada masalah lagi besar pulak tuu . Dia cerita ,dia dimarah , dimaki dan dilepang perhh . Dayus seorang bapa ! . Pakaian maknya dicampak kesungai ~ sayu hati mendengar tapi saya cuma mampu beri nasihat dan semangat padanya . Korang tengok muka saya sentiasa tersenyum dan mampu tergelak namun hati saya masih dibelenggu masalah . Pelbagai masalah tiada tempat yang mampu saya luahkan . Nak luahkan pada siapa ekk ?! hurm :( . Biarlah saya hadapi maslah saya dengan hati terbuka dan redha kerana Allah . 

First time saya cari maksud nama di Google bhaha . tak pernah pernah saya buat macam gitu haha . Entahlah saya tertarik dengan satu nama ni sehingga saya cari maksud namanya . Annoy right ? . Tapi sekadar makna tapi tak mungkin memberi makna pada hati ini hurm .

Kita kalau nak pandai kita mesti berkawan dengan orang yang pandai , kita nak jadi ulamak kita mesti rapat dengan ulamak . Yaa saya sekarang ni dalam proses ke arah itu untuk menjadi lebih baik dan soleh . Saya insaf atas apa yang saya sudah lakukan . 

Awak sudah pergi buat umrah , sejuk hati ini melihat awak tengok awak pakai purdah . Tapi tadi awak cakap lepas kahwin pakai semula .. Ishh apalah awak ni . Haha btw BF awak handsome semoga pak arab awak tu mampu bimbing awak je jannah k . Saya harap awak dengar nasihat saya, carilah orang yang sama taraf atau lebih daripada kita jangan bawah daripada kita agar dia boleh jaga kita kelak . 

BUDAK MELAKA !!! . Saya tahu awak terpaksa tipu saya untuk tutup malu awak tapi sebenarnya saya tak kesah pon . Apa yang nak dimalukan ? . Saya harap awak bahagia bersama SI DIA ok .Awak tahukan saya tak suka bila orang ......... emm takpelah lupakan . Hope everlasting to jannah . Amin :)

Awak ! awak yang selalu fav and retweet words saya !!! . Dengar sini ! janganlah cakap macam gitu lagi kat syue haha malu awww saya ~ {tutup muka} . Awak ~ saya ni insan biasa ~ tak handsome mane pon ~ tak kaya mana pon ~ tak pandai mana pon ~ janganlah mengharap pada saya . Saya tak berani cakap pape and mampu buat awak bahagia . Take note !

Gores tangan sampai keluar darah? makan overdose ubat? tak makan sampai 3 hari? menangis? murung? lari rumah? Subhanallah ~ . Maafkan saya sebab saya pernah buat anda semua merana . Sudah 4 orang yang sanggup buat begini kerana saya . Mereka sangat setia , jujur , ikhlas dalam percintaan tapi sometime bodoh juga kerana sanggup buat macam gitu . Saya bukan menghina tapi tak perlulah buat macam gitu sekali . Saya rasa saya sama macam pasangan lain tapi kenapa dorang sanggup buat begitu ? hurm . Saya mintak maaf kalau saya ada buat salah . Kini saya berubah . Saya tak akan jatuh cinta pada cinta monyet . Saya kini makin mendekati illahi . 

Karana kamu bintang dihatiku { siapa? hurm :[ } . Tak terpisah oleh waktu jika kita tulus mencintai dan mendapat restu daripada ibu bapa kannn . Kini saya ingin mencari yang muslimah ~ hee :)

No comments:

Post a Comment