Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Tuesday, September 3, 2013

==> Jangan Kecewa Dengan CINTA !

Assalammualaikum ~

Putus cinta? bersabar ~ . Jangan kecewa, jangan hampa, jangan berduka, jangan putus asa kerana anda masih muda dan anda putus cinta dengan si dia mungkin dia bukan yang terbaik untuk anda. Kita akan dapat pasangan yang lebih baik daripada itu dan itu sudah janji illahi . Jangan sembunyikan tangisan walaupun anda bergelak walaupun anda senyum namun orang lain akan melihat air mata di dalam mata anda . Anda menangis sebab apa ? takut tak ada pengganti lain ? takut tak laku ? Ohh Mak Gayah ~ (omg!) , Berdoalah ~ lama kelamaan anda akan berasa tenang dan sapulah air mata anda dengan telapak tangan . Jangan biarkan ia jatuh semula . Saya yakin , itu tidak akan menjadi mimpi ngeri didalam tidurmu . Biarkan masa, hidup dan bumi ini spin , swirl , whirl , dan twirl namun hidup mesti diteruskan walaupun dalam tangisan . Bak ayat bebudaak Facebook dan Twitter "move on" bila sudah putus cinta . Yaa hidup mesti diteruskan kalau sampai bila nak kenang masa silam . Kalau madang nak kenang masa silam memang tak ar ! . Follow laa moto hidup saya "Lets bygone be bygone" . Saya pernah jugak putus cinta lagilah berkali-kali maklumlah dulu zaman jahillah dalam dunia percintaan ini namun saya sudah berubah maklumlah semua orang boleh berubah tapi tak ada lah kecewa sampai nak tak lalu nak makan , menangis sampai keluar darah , hentak kepala kat dinding . Ishh memang tak lahh ~ . Dulu prinsip saya , "ramai lagi insan diluar , kalau yang ini tak kekal dan yang lain masih ada" . Tapi kalau refer words tadi memang betulkan bukan nak ajar untuk jadi player tapi jangan menauruh harapan pada pemberi harapan tapi akhirnya jadi kapan puihh ! . Secara jujurnya, saya sebenarnya mahukan pasangan yang mampu mengubah saya 100% ke arah kebaikan dan menjadi anak soleh amin haha . Sometimes , saya tengok perempuanlah khususnya . Subhanallah ~ usia baru belasan tahun dan baru putus cinta macam mati laki . Don't be numb ! . only gone for the moment ~. Putus then update status kat  , tweet , post gambar kat insta dan bagitahu satu dunia yang dia putus cinta . What the foolish of you ! . Kalau anda baik , percayakan tuhan , iman mantap . Lelaki yang baik akan datang sendiri kepada anda itulah cinta sejati , sama jugak macam lelaki . 

Buat pengetahuan anda semua , saya memang fan EMINEM kerana words dia memang superb dan bukan macam rap melayu . Konon nak jadi rap tapi words bertebur . puihh ! . Di bawah , certain words dari lagu BEAUTIFUL-EMINEM yang berkaitan dengan topic yang saya utarakan di atas :)

Lately I've been hard to reach, I've been too long on my own
Everybody has a private world where they can be alone
Are you calling me? Are you trying to get through?
Are you reaching out for me, like I'm reaching out for you?
I'm just so fuckin' depressed, I just can't seem to get out this slump
If I could just get over this hump
But I need something to pull me out this dump,
I took my bruises, took my lumps
Fell down and I got right back up
But I need that spark to get psyched back up
In order for me to pick the mic back up
I don't know how or why or when I ended up in this position I'm in
I'm starting to feel decent again
So I decided just to pick this pen
Up and try to make an attempt to vent
But I just can't admit
Or come to grips with the fact that I may be done with rap
I need a new outlet, and I know some shit's so hard to swallow
But I just can't sit back and wallow
In my own sorrow
But I know one fact I'll be one tough act to follow
One tough act to follow
I'll be one tough act to follow
Here today, gone tomorrow
But you'd have to walk a thousand miles

In my shoes, just to see
What it's like, to be me
I'll be you, let's trade shoes
Just to see what it'd be like to
Feel your pain, you feel mine
Go inside each other's minds
Just to see what we find
Look at shit through each other's eyes
But don't let 'em say you ain't beautiful, oh
They can all get fucked.
Just stay true to you
So don't let 'em say you ain't beautiful
Oh, they can all get fucked.

No comments:

Post a Comment