Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Thursday, January 9, 2014

==> User Android :)

Assalammualaikum

User android , better anda mengguna dan install application DU Battery sebab memang menjimatkan battery dan boleh clear the ram, cache and optimise anda punya handphone .Honesty ~ . Next, korang boleh  pergi tool then install app yang di pop up kan . 


Selepas install, anda pergi open tool box then install ram manager ke apa ke :)

 Yang di atas ni, wifi modem . Saya baru beli . Sumpah superb kencang laju gila bapa korang  . anda perlu masukkan simcard dalam modem ni then terus boleh on . Harga Rm200 . Tak menyesal kalau beli . 
Yang bulat berwarna purple tu , beat speaker . Better jugak . sebab kalau nak dengar lagu anda just on bluetooth je . Depan pada version bluetooth anda . Kalau saya punya 4.0 so handphone kat ruang tamu tapi benda ni kat belakang rumah jarak 7 meter still boleh on lagu lagi . Yang best jugak, anda boleh pick up call dan tukar lagu cuma tekan pada benda alah purple ni je tak perlu ambil handphone, 

Kepada user android yang mahukan handphone anda laju dan launcher yang cantik , better anda install TSF launcher . Memang superb then laju . User Samsung Gnote 3 TIDAK PATUT install sebab nanti pen mode anda akan terjejas .

Masalah kepada pengguna Anroid sekarang ni ialah apabila mahu connext divice to pc tapi tak keluar di My Computer hanya yang keluar ialah ADB , TPP , and so on . Caranya anda perlu setting then tekan sebanyak 7 kali pada build number . Handphone anda akan automatic boleh usb debug . 

No comments:

Post a Comment