Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Friday, October 11, 2013

==> Kawal Marah !

Assalammualaikum sahabat seagamaku . Ramai yang meminta saya untuk update cerita lagi tapi malangnya saya tak ada masa sangat buat masa sekarang ni sebab saya sibuk dengan persiapan awal untuk menjawab peperiksaan pada bulan 11 kelak . Namun, korang jangan risau saya tidak akan menghampakan anda semua . Insyaallah bila saya habis exam nanti saya akan sambung karya saya . Terima kasih semua sebab menyokong karya saya . Budak tweeterian dan facerian thanks bebanyak sebab banyak memberi dorongan .

 Indah hati ini kalau kita masih menjalinkan hubungan sesama insan tanpa perpecahan . Bermasam muka dan pergaduhan itu perlu kita elakkan . Kita hidup didunia ini hidup cuma sementara dan bila saatnya kita akan mati juga . Ingat hanya Allah yang abadi ! . Tak perlu pertikaikan hal yang kecil sehingga jadi besar . 

Perlu ke marah orang? perlu ke? perlu ke? sampai boleh mengaibkan dia? itu ke yang anda nakkan? . Kenapa tak kawal marah tu sebab lagi mulia daripada melepaskannya . Pernah ke anda rasa, bila anda lepaskan marah kat seseorang? Jadi, apa yang ada rasa? . Puas? yaa memang puas tapi hanya sementara waktu sahaja . Kalaulah anda marah someone then dia tu terguris hati maka tidakkah anda terfikir anda dapat dosa? tambah tambah lagi bila orang lain dengar maka orang lain akan lemparkan persepsi yang bukan bukan terhadap anda . Betul tak?

Sebenarnya marah itu boleh dikawal . Kalau diikut ikut kan maka makin menjadi jadi laa . semua itu bergantung kepada pucuk pangkal kita . apa yang kita buat semua berdasarkan hati dan perasaan kita . Jadi, saya simpulkan bahawa kawal marah lebih banyak manfaatnya berbanding melepaskannya kerana anda akan berasa tenang, dapat pahala, kondisi jantung anda akan bertambang baik, muka akan menjadi semakin cantik dan mampu eratkan hubungan sesama insan.

Cinta?. Haha kalau dulu bila update blog pasal cinta confirm tidak lekang dek posting saya kan haha . Tapi apakan daya semenjak menyinglekan diri ini saya sudah tidak ambil kisah pasal cinta sangat . Ramai jugak yang berkomentar dan meminta agar saya post pasal cinta ini semula tapi malangnya idea pasal cinta semakin hari semakin luput laa hehe . Insyaallah saya akan utarakan apa yang anda mahukan okay .

Apa yang akan berlaku pada masa hadapankan? . Pekara sedemikian membuat saya rasa takut untuk tempuhinya hurm :( . Ya Allah permudahkanlah urusanku ya Allah . Aku hambamu yang hina lagi kerdil ya Allah . amin . Sebenarnya, saya bukan takut nak teruskan hidup tapi takut apa apa akan berlaku pada saya ,. hurm . Tak pe , saya yakin Allah sentiasa ada disisi saya .

18 dan 19 october ni saya ada bengkel programmer dan bengkel apa entah . ada 2 bengkel? takpe laa asalkan dipermudahkan . Hanya 2 orang sahaja yang pergi saya dan amirah . beku dibuatnya . Alasan cikgu fauziah suruh saya pergi "riduan ni handsome orangnya lepas tu senang bergaul dengan orang lain sebab tu saya pilih dia" sebab tu je ? haha . Tak pe laa , yang penting toto dan bantal cikgu fauziah sudah sediakan demi saya katanya haha , Dia cakap nak pergi hotel nanti naik van tapi saya suruh cikgu hantar ! haha . saya nak naik kereta toyota camru cikgu ! . Nasib baik cikgu melayan haha . 

26, 27 dan 28 ni saya nak pergi KL sebab ada hal sikit . Jadi, 25 petang tu kena bergerak sebab tajut terlambat pulak . Tapi saya takut laa nak pergi ke kl naik bas sesorang takut kena culik dengan mat bangla laa . Da laa saya comel haha . 

30 pulak saya ada hari graduasi tingkatan enam . Fuhh da nak grade kann dan sudah nak habis sekolah daa . Kenangan itu akan berakhir . Tak sangka terlalu pantas dibuatnya . Aku masih teringat ayat seseorang ni "masa itu berlalu dengan pantas walau kita cuba untuk melambatkannya" . apakan daya ? hasihh . Lepas exam nanti saya akan tinggalkan SMKUT . Dulu tinggalkan SMKDC sudah terasa sedih apakan lagi sekarang . Takpe takpe ~ . Tema graduasi ni saya masih tak pasti lagi sebab tahun lepas casual . Saya siap berpakai kemeja 1 set bagai fuhh handsome katanya haha . 


No comments:

Post a Comment