Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Saturday, September 22, 2012

Riduan , Sweet dan STPM !

Asalammualaikum . Saya lately ni jarangkan post blog ishh shh btw ramai yang suruh saya post tapi saya takde idea so nak buat macam mana kann .ok saya da post blog ni so diam ! . 

Nama saya Riduan ~ saya tahu ramai yang tak kenal saya so saya nak bagitahu kepada semua saya ni seorang yang "sukar untuk jatuh cinta" tapi "bila da jatuh cinta ,saya akan mencintai sunguh-sungguh" . "sukar untuk jatuh cinta " mean bukan susah nak couple kann tapi saya couple dengan perempuan {yela perepuan takkan lelaki pulak} tapi perasaan cinta itu tak ada  , paham tak ? . ok ok macam gini , if saya couple dengan PEAH tapi belum tentu saya mencintai si PEAH ni , paham ? . "bila da jatuh cinta , saya akan mencintai sesungguh" mean even saya couple dengan perempuan yang tak kaya , tak cantik {tak laa teruk sangat} dan sebagainya tapi saya tetap akan mencintai dirinya sebab saya tak pandang semua itu . Saya ni jenis akan jatuh cinta apabila perempuan tu jenis yang kelakar , caring , selalu ada dengan saya , memahami saya seadanya walau dimana , buat apa atau segalanya ,  penyayang , open minded , matured , manja dan suka nyanyikan untuk saya {so sweet ~ huu} . 

Aku baru baru ni saya baru je break up so bak kata Black dengan Malique nak TEMAN PENGGANTI hee . ok fine ! seperti rutin saya , bila da break saya akan cari pengganti kan . So hari tu , saya ada terbukak facebook ni then ternampak laa gadis berbaju kurung besertakan hijab yang cantik di kepala . wow! that is great . sebab kalau nak tau , even dia tak sebaik mana pun so kalau dia berhijab atau bertudung , dia akan buat hati sata tartambat dan tertawan . Saya mula suka padanya dan bak kata AINAN TASNEM "aku suka dia" haha . Orang yang saya stalk tu , dia tu comel , mempunyai mata yang menawan , putih dan sweet sangat . FYI saya pernah on the phone {OTP} dengan si dia setelah saya dapat no dia kan dan yang paling sweet bila dapat no dia pada hari beranak saya mean hari lahir saya huu ~ haa . Ok ! saya OTP dengan dia sampai 3 jam dari pukul 12 - 3 . Dia tu memang great sebab banyak cakap sampai tak ada ruang untuk saya mencelah haha . ok saya memang suka ! . Tapi...tapi....tapi sayang ~ kehadiran kekasih lamamu ~ no no no ! bukan kekasih lama dia yang datang mean ada sebab lain even OTP dia selalu cakap pasal ex dia tapi bukan kekasih lama yang datang tapi sebab lain . Korang nak tahu tak sebab apa ? . ok ! itu rahsia ! bhahaa {ketawa setan} . Pada hari sabtu , sekolah ganti kann so dengan tak cukup tido saya pon terpaksa laa datang jugak ke sekolah . Saya dapat tahu pasal si dia daripada kawan saya . Bila saya dapat tahu hal yang sebenar , itu sangat hampa bagi saya dan mengecewakan saya . Ohh Mak Gayah {OMG!} . Tapi setelah kawan saya nasihat , apa yang berlaku ada hikmat dan yang lepas tu biarkan laa lepas dan sama dengan moto hidup saya "Let bygone be bygone and so on" . Lepas balik sekolah tu , mama saya yang paling saya sayang boleh pulak tetiba je cita pasal cinta hadoyai ~ makin buah aku lemah haha . dia cakap "manusia mudah lupa sebab tuhan tak nak hambanya sentiasa ingat kenangan silam dan bla bla {tak ingat sangat apa yang dia cakap}" . ok fine ! that mean is right . Apa yang da berlaku biarkan berlaku dan jadikan sebagai kenangan silam sama ada kenangan baik ataupun buruk . Kita jangan judge orang sampai bila-bila apa yang di telah buat sebab manusia mudah berubah dan boleh diubah . Sesungguhnya , manusia tidak sempurna malah para malaikat yang indah dan suci pun kurang sempurna melainkan Allah so semua manusia pernah melakukan kesilapan termasuklah diri saya ni . Jadi , apa yang dia telah buat saya terima seadanya sebab lagi pun dulu saya sudah memahami dengan situasi macam gini . Ok full stop !

STPM ? hoho semakin hari semakin hampir . ohh mak gayah ! {omg!} . STPM merupakan peluang kedua saya untuk menuju ke menara gading . Time saya baru saya masuk ke sekolah ULU Tiram tu adalah untuk menuju cita-cita saya tapi saya telah menemui pelbagai rintangan dalam percintaan . Ok ! semua itu membuatkan saya lalai dan leka serta alpa dengan percintaan monyet . Kalau baru baru masuk tu semangat untuk study tapi apabila sudah bercinta semula ohh jadi malas pulak mana tak nya , Gnote sentiasa ada ditangan err ==" . Ok ! masih sempat untuk saya berubah right . Lagi pun saya kan sudah SINGLE huuu so ada masa laa nak focus to study . Majulah sukan untuk negara ! haha :D

No comments:

Post a Comment