Blogger Layouts
Assalammualaikum CINTA ! tenangkan hatimu ketika membaca BLOG saya ! :)

Tuesday, July 30, 2013

=> Parody Teman Pengganti :)

Assalammualaikum ~ layan lagu Parodi Teman Pengganti :)

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama.

Sejak 2 menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Buat kau sentiasa disini
Kau nampak aku,tapi kau bukan di sisi
Walau ku mahu kau terus ada sini.
Sentuhan katanya memangku iakan
Sentuhan kau ku biarkan tapi susah dilupakan
Aku harap kau lebih faham dan percaya
Ku hampa walau semuanya dah dijangka.

Beberapa kali telah kita membina cinta
Kau dan aku memang cukup indah bersama
Turun naik bersama,tak pernah putus asa
Ku bersumpah ku mahu itu semua terus ada
Namun hakikatnya,bukan mudah
Kau ingat bahagia milik kami berdua
Sebenarnya cinta dari kau buat ku bahagia
Dengarlah apa pula hati ku kata.

c/o:
Rahsia ini
Telah lama aku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan

Jangan kau pergi
Kerna ku perlu kau disini
Tiba masanya
Untuk kita bersama kembali

Sejak 2 tahun lagi,
Puas ku menunggu cinta yang sejati
Cinta dari hati,hati seorang lelaki oh
Bukan orang lain,tapi kawan sendiri
Kaulah yang ku tunggu,ku tunggu sampai mati
Jujurnya,ku bagaikan berangan angan
Berseorangan, di dalam awang awangan
Mengharapkan cinta yang mungkin tak akan ada
Tapi ku hanya diam kerna kau sudah bahagia

Ey ey

Aku sentiasa mendengar,aku sentiasa hadir
Tapi kau tak pernah tahu malah tak sedar lagi
Jadi ku hanya mampu tersenyum dan tersengih
Pada diri,memang aku syok sendiri
Pabila dia tiada,kau cariku bagai nak gila
Ku tetap hadir tapi ego masih ada
Ku ambil orang lain untuk tutup segala luka
Namun perasaanku, padamu masih sama

c/o:
Rahsia ini
Telah lama aku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan

Jangan kau pergi
Kerna ku perlu kau disini
Tak perlu lagi
Kita mencari teman pengganti

Sunday, July 28, 2013

=> Kim Hyun Joong

Assalammualaikum peminat KPOP semua ! saya pon peminat KPOP ?! ohh mak gayah (omg!) . Saya minat pada Kim Hyun Joong je ~~~ Kumpulan ss501 <3

Kim Hyun Joong 


Tuesday, July 23, 2013

=> Good Bye ~

Assalammualaikum FAREWELL !

Farewell miss , I know that you could care less
But I'm sorry for everything I was careless 
But I need you to know that I love you so much
and I've been drinking myself to sleep 
my soul crushed
a couple more shots
I know I'm gonna go nuts
I can't  deal with the fact you left me with no crutch
I was in love with you 
how could you do this to me ?!
Actually , I did this to myself 
what the tragedy ?!
and now what do i do ?
where do i go ?
cause everywhere i go i see your face
It's hard stating over try find another
I feel like my whole life just got peed on
They say time heal but damn it I wanna stop time
and feel this pain as crazy as it sound to me it's sane
and like it
why? cause I feel like we're still united
in some weird 
I don't wanna fight it !!!

Some things just don't seem the way they do
One day you tell me
"I LOVE YOU AND ONLY YOU"
I wake up to find out it was a dream
You're telling me
"YOU HATE ME AND LEAVING ME"
People change !
everything change !
We go from best friends then become strangers
we go from seeing eachother everyday
then farewell to never seeing you face again !

I don't wanna say goodbye but sometimes things just
don't go as we'd like !
Good bye ~

=> Remind

Assalammualaikum 

Bukan mudah untuk kita memahami perasaan seseorang dengan sepenuhnya tapi dalam perhubungan mesti tanam perasaan untuk menggali dan cuba untuk memahami perasaan pasangan kita walaupun itu sukar . Kekadang semakin kita cuba memahami dia semakin tak faham dibuatnya dengan dirinya . Itu lumrah ~ kalau bagi couple pulak , tak emmahami ni lah punyanya mereka putus . Sefahaman adalah tunjang dalam hubungan (yeke?) . Yaa maybe , kalau dua dua ego tak pun seorang ni tak faham perasaan kita walau kita da cuba meluahkan jadi itu memang menyakitkan hati kann . Saya pernah post banyak kali tentang kimia antara pasangan dalam blog ni jadi kalau nak repost balik semua tu bergantung pada diri dan pasangan kita . Sometime kita da buat sebaik mungkin dalam percintaan dan perhubungan tetapi pasangan kita pulak yang jadi punca . Adesssh ! . Tips macam mana kita nak mengenali pasangan kita ialah dengar setiap ayat yang dia lontarkan dan kemudian cuba faham balik apa yang dia maksudkan . Memang sukar nak buat analisis tengan percakapan orang ni sebab kalau orang yang jujur alhamdullilah laa tapi kalau vise versa amekk memang kena tipulah sepanjang perhubungan . Kalau kita da couple dengan pasangan kita jadi kita dapat tangkap kot apa yang dia nak sampaikan . Siapa setuju ? . 

Sebenarnya bukan yang kat atas tu yang saya nak ceritakan hehe . Sebenarnya , tadi saya pergi Jusco then bila lalu kat wayang perhhh terbau perfume yang saya suka . Terus remind balik old story haha . Entah laa banyak banyak perfume , saya memang suka bau perfume tu . Macam bau perfume SASA tapi saya penah cium bau perfume SASA tu tapi lain hurm . Tapi pape pon saya suka sangat bau perfume tu setelah 4 tahun tak baunya hehe . 

I would did anything for you 
to show you how much I adored you
but it's over now 
it's too late to save our love 
Just promise me 
you will thinks of me 
everytimes you look up 
in the sky and see a star

Saya sudah lakukan segalanya untuk awak
untuk menunjukkan betapa saya memuja awak
tapi ia sudah selesai
sudah terlambat untuk selamatkan cinta kita
Cuma janji pada saya
awak akan ingat saya
setiap kali awak melihat
langit dan bintang 


Monday, July 22, 2013

=> Isteri yang DURHAKA !!!

Assalammualaikum ~ sekarang ni bulan puasa kan kan ? alhamdullilah ~ full nikmat yang dikurniakan Allah kepada hambanya . Okay kali ni saya rasa nak mengumpat kejap boleh tak ? . ok mak gayah ~ nak tau tak orang tu kann , Full stop! Time saya balik kampung . adalah makcik sebelah rumah ni nama dia tutttt (rahsia) . Okay fine ~ saya memang respect kalau orang buat baik such as pakai tudung , pergi mengaji setiap hari kann tapi yang saya tak puas hatinya . "Kalau kita da kahwin kita perlu hormat pasangan kita walaupun dia teruk" tapi yang ni tak . Ada dia cela suami dia depan orang ramai siap cakap bodoh lagi . Ishhh nak letak mana maruah sebagai seorang suami kalau bini sendiri cakap macam gitu ?! Bini sepatutnya hormat laki dan patuh jangan sampai buka aib dia depan orang ramai . Isteri itu ke yang digelarkan solehah ?! sah sah laa tak kann . Syurga dibawah tapak kaki suami weyy . Kalau yang pasal bodoh pon saya da tak puas hati apakan lagi dia samakan laki dia dengan babi . Subhanallah ~ . Kalau kita dapat suami baik dan tak pernah marah kita sepatutnya hargai dan bersyukur tapi ni tak ! err = =" . Ingat ! nak jadi isteri yang solehah dengar cakap suami tapi ni isteri menggila khinzir daripada suami ! what the ... . My mom said " Wan ~ kalau dapat isteri macam gitu , wan tampar je dia" . Yaaa that right . SETERUK MANA PUN PASANGAN KITA , JANGAN LAA SAMPAI MENGHILANG SETERUK SEDEMIKIAN !!!! .  

Friday, July 19, 2013

=> Simpati

Assalammualaikum . Saya Riduan ok Riduan . Alhamdullilah time balik sekolah tadi selamat sampai ke rumah . boleh ada lori accident . Fuhhh ~ . Tapi sebenarnya saya bukan nak cerita pasal lori tapi benda lain . Okay dua tiga hari lepas saya online laa , itu semua perkara chore saya kann , tapi bila lepas update status then terbaca status someone ni . wahhh someone nyah haha . Saya sebenarnya tak heran sangat orang nak update status tapi bila bace status someone ni , ya Allah rasa simpati dan empati pulak , Kalau nak tau dia baru break jadi update laa status sedih sedih bagai kann . alaa saya pon sama jugak ehhh kejap awak yang tengah baca pon sama jee . So tu yang saya bagi nasihat kat dia . Yaa saya bukan apa , saya cuma nak bagi semangat balik kat dia . Setiap orang boleh berubah disebabkan cinta kalau jadi baik tak pe kalau jadi sebaliknya macam mana ? . Saya bukan sombong berbicara tapi saya ada banyak jugak pengalaman dalam percintaan ni so saya mengertikannya . cewahh . Btw , awak awak awak yang tengah baca ni ! Jangan letakkan sepenuh hati dan terlalu sayang sangat kat someone yang kita suka nanti boleh buat kita merana kalau nak bercinta biarlah berpada-pada melainkan kita da kahwin kelak .

Ingat ! jangan terlalu terkejar-kejar pada orang yang belum pasti jadi cop halal kepada kita ~


Thursday, July 18, 2013

=> Kronologi Sebuah Kisah Cinta

Assalammualaikum . Saya peminat Kim Hyun Joong .

 

awak, saya tak tahu kenapa saya asyik sedih je sejak akhir akhir ni.
dan jujur saya ada stalker ex awak punya status.
saya tak sampai hati nak tengok dia bersedih.
jadi saya rasa dia lebih perlukan awak daripada saya.
dan saya rasa hubungan kita hanya boleh bertahan sampai sini je.
maafkan saya.

  

jadi maksud awak, awak nak lepaskan hubungan kita macam tu je ?
awak, saya sayangkan awak.
dia hanyalah masa lalu saya dan sekarang saya dah ada awak.
please don't say any word ...

  

saya tak sanggup nak tengok dia terluka lagi.
jadi, bila saya fikir balik, ada baiknya saya undur diri.
walaupun saya tau, saya juga akan terluka,
jadi jalan yang terbaik adalah biarkan saya undur diri dari hati awak.
dan walaupun saya masih sayangkan awak,
saya rasa ada baiknya saya beri peluang pada dia untuk dia hargai awak.

 

kenapa awak mesti fikir pasal perasaan orang sedangkan awak sediri akan terluka.
saya tak kira. saya tak nak putus dengan awak.
sejak saya kenal awak, saya mula belajar erti setia dan menghargai.
awak, dulu awak yang nak sangat bersama dengan saya.
bersungguh sungguh awak luahkan pada saya,
awak berusaha nak dapatkan saya. awak ingat tak ? 
tapi kenapa bila saya mulai mencintai dan menyayangi awak,
awak dengan mudahnya lepaskan saya pada orang lain ?

 

sebab saya tak nak ada orang terluka kerana kita.
jadi saya mohon sangat sangat, saya harap sangat sangat,
awak balik dengan dia.
dan saya nak ucapkan terima kasih sebab beri saya peluang dan kekuatan.
sejak saya kenal awak, sikap saya betul betul berubah.
daripada seorang yang sendiri kepada terbuka. 
dan saya nak minta maaf andai saya buat awak terluka

awak, awak ambil gambar ni balik.
saya nampak awak buang gambar ni masa kita kat cafe dulu.
letakkan balik dalam bingkai gambar hati awak.

 

siapa suruh awak ambil gambar tu balik ?
awak faham tak, sekali saya kata tak, selamanya tak.
sekalipun saya putus dengan awak, dia takkan jadi milik saya balik.
sebab saya dah cukup buat dia terluka dan diri saya juga terluka.
saya tak nak balik pada diri saya yang dulu.

 

dan kenapa susah sangat untuk awak dengar cakap saya ?
susah sangat ke untuk balik semula dengan dia ?
saya tahu awak masih sayangkan dia.
awak masih ada perasaan pada dia.
tolonglah dengar kata saya.

 

suka hati awaklah nak cakap apapun.
saya tetap dengan pendirian saya.
awak nak ke tak nak ke,
suka hati awak.
saya takkan putuskan awak !
awak faham tak ? saya takkan putuskan awak !

dua bulan kemudian ...

  

awak, saya dah turutkan apa yang awak cakap.
puas hati awak ?
kini saya dah kembali pada dia.
itu yang awak nakkan.

   

baguslah kalau macam tu.
awak jaga dia baik baik ya, sayang.
berikan cinta awak pada dia sepertimana awak pernah bagi kat saya dulu.
semoga awak dan dia bahagia selamanya.

 

saya tahu awak menangis melihat saya dan dia.
dan kalau awak nak tahu,
saya pun menangis kerana awak malam tu.
saya tak boleh tidur bila fikir tentang perasaan awak.
hati saya kuat sangat katakan yang saya sayangkan awak.
tapi, itu yang awak pinta dan awak ingikan,
saya turutkan tanpa kerelaan hati saya awak tau tak !

  

awak, saya sayangkan awak.
saya rindukan setiap masa kita bersama,
saya berharap awak selalu di sisi saya.
tapi saya akur pada hati saya yang mudah mengalah,
saya terpaksa melepaskan awak pada hakikatnya.
jadi, selamat tinggal awak.
  
 

awak, saya takkan mudah untuk ucapkan selamat tinggal pada awak.
saya tahu satu hari nanti saya dapat miliki awak kembali.
awak tunggu jelah. akan ada keajaiban yang menanti.
saya tetap sayangkan awak selamanya.

Tuesday, July 16, 2013

=> Puisi Cinta Yang Pergi Tinggalkan Diriku

Assalammualaikum ~ Bismillahirrahmanirrahim ,

Cinta , kenapa kau tinggalkan aku ? 
Tak akan ada cinta seperti kamu lagi . 
Saat aku sendiri malah kamu semakin jauh . 
Aku ingin kamu untuk terakhir kalinya . 
Aku amat menyayangimu walaupun aku tahu kau tak pernah peduli
aku masih aku merindui kamu walau kau masih menjauhi aku
aku tak akan sanggup untuk menghapuskan segala bayangmu 

kini aku relakan kau pergi dariku
kegembiraan yang dulu aku memilikimu
telah berubah menjadi kesedihan kerana kehilanganmu
mengapa diriku tak pernah untuk melupakanmu
dan mengapa dirimu selalu ada di fikiranku
mungkin salah diriku juga 
kerana terlalu mencintaimu dengan setulus hati

Aku mengalirkan airmata 
aku saksikan kisah kita dengan cahaya bulan
namun hati ini terlalu sakit kerana cintamu
serpihan demi serpihan luka dihatiku kita semakin parah
cintamu mencela hatiku
semakin aku kenang semakin hancur hati ini
tapi mengapa ?

Sepatutnya aku tak perlu menangis
aku perlu kuat
seharusnya aku tak perlu pertaruhkan air mata demi cinta
untuk satu kenangan yang telah pergi

hati ini menjadi hancur kerana cinta
hanya mata yang menjadi saksi atas kesetiaan cintaku
aku tenggelam dengan titisan air mataku
sehingga aku lemas dengan cinta lama 
yang menghinaku

Monday, July 15, 2013

=> Cerita Tiga Segi

Assalammualaikum ~ Saya bosan ! jom layan cerita fantasi dari otak ku yang bercelaru haha

Hero : Kamal
Heroin : Illisya
Second Heroin : Tasha
Third Heroin : Huda

Kamal bercinta dengan si Illisya selama 3 tahun atas perkenalan yang dibantu oleh Tasha . Tasha merupakan kawan karib kepada Illysya . Illisya sangat sayang akan tali persahabatan dengan Tasha dan dia sanggup buat apa sahaja demi Tasha bahagia . Huda seorang kawan baik kepada Kamal sejak bangku sekolah lagi .

Pada suatu hari , Kamal mengajak Illisya keluar untuk tengok wayang sempena ulang tahunnya yang genap ke 3 tahun {bukan macam video couple 7 hari ok} . Jadi, Illisya berasa teruja atas permintaan si jantung hatinya dan demi memeriahkan keadaan Illisya mengajak sahabat karibnya iaitu Tasha . Kebetulan Tasha tinggal sesorang dirumah dan bosan jadi dia ikut sama dengan pasangan tadi , Kamal memandu kereta dan dalam perjalan pergi ke rumah Illysia , tetiba Huda call ..

Huda : Hello ~ Kamal . awak kat mana ? saya nak jumpa awak sekejap boleh ?
Kamal : tak boleh sebab saya ada hal .
Huda : {dengan suara menggoda dan minta simpati} alaaa ~ boleh laa , saya ada hal mustahak nak bagitahu awak ni
Kamal : emmmm
Huda : ok . tempat biasa . sekarang aw . saya tunggu aw
kamal : err yela .

Jadi kamal pergi bertemu Huda ditempat biasa dorang lepak . Si Illisya dan Tasha tunggu si Kamal di berjam-jam dan bila dorang call tak dapat sebab beteri handphone kamal habis . Bila kamal berjumpa dengan huda di tempat biasa dan huda ....

Huda: terus peluk kamal
Kamal : {layan nafsu kejap} {5 minit kemudian} huda ~ kenapa ni ?
Huda : Kamal ~ saya sebenarnya sadah lama mencintai awak sejak dari darjah 6 lagi tapi kenapa awak tak nampak ?
Kamal : Apa awak cakap ni ? kan awak tau saya da ada girl
Huda : hah ! peduli apa ~ saya sukakan awak sangat sangat !
Kamal : {Tolak dan terus tinggalkan huda}

Kamal terus bergesa gesa pergi kerumah Illisya . Bila sampai dirumah illisya je , Illisya marahkan kamal . Tak lama lepas tu kamal dapat kawal keadaan dengan menipu Illisya yang dia ada urusan kerja . Si illisya pun tegak dan percayakan kamal . Then , kamal, illisya dan tasha pun pergi ke econsave ehh ehh salah salah pergi ke mall untuk menonton wayang seperti yang dijanjikan . Bila da beli tiket "Pacific rim" semua . masuklah dorang dalam wayang  . kamal duduk ditengah tengah dan kiri tasha dan kanan illisya  Dalam wayang ...

Illisya : papa ~ mama sejuklah ~
kamal : peluk lah papa . papa bisa hangatkan mama ~ {sambil cubit pipi illisya}
Illisya : {peluk kamal} papa ~ mama janji tak akan curang dengan papa . tengok tangan mama ni . mama tak kan curang dengan papa selagi papa tak curang dengan mama .
Kamal : ye mama ku ~

Dalam menonton wayang , si kamal sebenarnya ada hari dengan si tasha jadi kamal ambil kesempatan untuk pegang tangan tasha . tasha terkejut dan tarik tangannya semua . kebetullan illisya time tu nak pergi tandas jadi tinggallah sikamal dan tasha berdua sahaja . semasa illisya pergi ke tandas , kamal mengayat tasha . akhirnya tasha cair dengan pujuk rayu si kamal dan mereka bercium . time mereka bercium illisya ternampak dan marah mereka lepastu terus keluar dari wayang . kamal pergi kejar illisya semata mata nak pujuk {ingat sweet letew} . bila kat luar wayang , kamal dan illisya bertengar sehingga satu mall dengar . 15 minit bertengar {dengar  orang ramai rakam } tasha pun keluar . illisya .....

illisya : kau ni memang betina tak gunakan ! sanggup makan kawan ! ingat kenyang sangat ke ?!! menyusahkan aku je !
tasha : weyy ! kau jaga sikit mulut kau . kau da lupa ke siapa yang banyak tolong kau ?! selama ni siapa yang banyak tolong kau ?! . kau tak cukup duit , aku bagi pinjam , kereta , semua termasuk spendar pun aku bagi pinjam dann daann kau jangan lupa kamal pun aku yang tolong ushakan untuk kau .
Illisya : hah ! kau diamm ! {sambil tolak tasha}
tasha : {melawan dan tertolak kuat illisya}
illisya : {jatuh dari tingkat 3}

kamal cemas dan terus call ambulan . bila ambulan dan polis sampai didapati tasha bersalah dan ditangkap . kebetulan huda ada ditempat kejadian dan pujuk kamal untuk bersabar , dalam masa pujuk dan beri kata kata semangat kepada kamal . kamal cair dengan ayatnya dan terus jatuh hati kepada huda .

 sebulan kemudian, kamal menjalinkan hubungan dengan huda . demi menjaga kemesraan dan keeratan mereka . mereka pergi ke taman untuk berjogging . semasa berjogging , kamal sesak nafas dan terus pengsan dan si huda cemas dan pengku kamal sementara bantuan datang . Tiba tiba huda diserang penyakit barah otaknya yang sudah lama dihidapnya , maka huda rebah di sebelah kamal . Kamal pun seoaruh sedar dan terus peluk huda disebabkan bantuan lambat tiba kamal mati disana . Kematian mereka sangat menyayati hati kerana mati dalam dasar cinta tiga segi yang menyakitkan hati dan dibawa mati .

Tuesday, July 9, 2013

=> Travel to BANDUNG,INDONESIA

Assalammualaikum ~ Bismillahirrahmanirrahim~ In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful ~ Okay seperti yang dijanjikan saya akan share story selama saya di Bandung,Indonesia . 

3/07/2013
Hari Rabu, da la kena buat video korporat sekolah then nak pergi KL lagi memang buat saya pening laa kann . Tapi nasib baik hari tu tak ada kelas tambahan so dapat laaa balik awal . yang fault nya bila da siap video korporat tu then kena tunjuk pada pengetua . Pengetua tak ada pulak time tu so tunjuk pada Pn Mazlina fuhh nasib baik ok just kena edit sikit sikit je even sikit pukul 2 jugak baru hantar adeshhh . Lepas hantar memang terus balik laa kann takut lambat pulak . On my way , memang penat gila dala tidur lambat sampai pukul 5 pagi semata mata buat video tu err . Pukul 11 malam jugak sampai KL then singgah makan dikedai makan berhampiran dengan apartment akak . tu pun mata da layu hee .
Apartment akak , sampai balik tak dapat nak mandi kat kolam renang ni . Sedih !

4/07/2013
Hari Khamis, pukul 9 bangun then siap siap breakfast semua then akak ajak pergi Sunway Pyramid katanya dia nak beli barang keperluan before pergi Bandung so go on laa . Yang saya pulak beli perfume bagai rumanya bila packing barang tak boleh bawak perfume nanti kena buang sebab protokol airport kot . Waduhh waduhh gawat deyy tapi tak pe laa kan asalkan jangan sampai saya yang kena buang sudah haha . Pukul 1 lebih balik dari Sunway so sementara tunggu akak balik dari presentation last sebagai Master Student so saya lepak terkangkang tengok tv hee . Pukul 4 akak balik terus kena gerak ke pejabat abang ipar time tu dia ada meetinng pulak so kena tunggu lagi sampai pukul 5 lebih jugak , memang tergesa-gesa laa sebab check in pukul 6 dengan duit tak tukar lagi tapi nasib baik sempat tukar duit laa RM10000 tukar duit rupiah fuhhh memang habis dishoppingnya sampai tak ada baki . 
time kat Sunway 
Lepak kat restaurant di Airport . Serius free duty memang mahal kot . Ni pon terpaksa lepak sini sebab flight bolrh delay kann nasib baik tak lama sangat .
Bila da bosan menunggu habis semua di snap nya sampai kasut pon dijadikan mangsa hehe
abg fauzi punye je yang tak ade .
Punya laa ramai orang kann
Ready to flight !!!
Ehhh sape tu ?! aumm ~
Jyeahhh ! da sampai ~ hee
Original nasi padang indonesia ! da pukul 12 pagi baru makan before pergi ke bandung . pergi bandung ambil masa 3 jam so lepas makan terus tidor dalam kerete hee

5/07/2013
Saya menginap di Marciela Hotel . selama 5 hari . Makanan dekat hotel tu memang sedap sedap then service memang superb dengan ruang dalam hotel tu high class laa .
Marciella Hotel superb ~
Banyakkan duit ~ jangan jeles 
Di kedai VOUGE , dekat sini je daa RM3000 habis . serious kain katsini memang cantik cantik . saya siap tempah baju melayu lagi . memang cepat dorang buat kerja . hanya ambil masa 1 hari untuk siapkan baju dan hantar terus dihotel . baju saya include buat sekali 500000 rupiah convert duit malaysia dalam RM170 tapi memang cantik . Baju raya tu tak boleh tunjuk sebab nak buat bang bang boom hee .
ni kat restaurant  DJOEROE MASAK , perhhh dalam restaurant ni memang hight class da macam rumah daa dengan hiasan Vintage 3 tingkat dalam toilet memang perhhh ! saya makan nasi bakar memang makanan tradisional kat bandung . yang kat atas ni bukan nasi bakar tapi nasi err err lupe laaa sebab akak saya yang makan kann bukan saya hee .

Kalau nak cerita memang tak habis . hari pertama dibandung da dekat rm5000 habis sebab kalau korang yang pergi memang tak senang duduk laa . Sorry laaa sebab tak dapat story detail sebab banyak sangat laa . Yang tak boleh blahhh , first time saya buat whole body massage haha . tukang urut tu dala perempuan sunda kalau nak tau orang sunda memang cantik cantk and lemah lembut ini fact ok . Yang urut tu ok laaa tak boleh blahhnye dia urut tapak kaki perhh geli siak haha . Name tempat tuu akar natural spa memang superb ! kalau pergi bandung jangan lupa singgah sini k . Kalau nak tau setiap hari kita orang kluar pukul 8 pagi dan balik pukul 2 pagi sampai orang kat sini boleh cam daaa haha . Sorry sebab tak dapat listkan semua tempat yang saya pergi . yang penting korang pergi toko tiga, paskal , alaaa lupe laa name tempat tempat tuu . 

6/07/2013

BERSAMBUNG !!!

Monday, July 8, 2013

=> KEHILANGAN :(

Assalammualaikum ~ 8/07/2013 hari kepulangan ku ke tanah air setelah lama bercuti di Bandung dan Jakarta,Indonesia . Fuuhhh ~ memang penat la weyy tapi seronok gila . Rugi siapa yang tak pergi sana . Hari ni saya tanak cerita pasal trip saya ke sana sebab penat sangat so mungkin esok insyaallah . D5100 memang penuh dengan gambar gambar so nanti korang boleh tengok ok situasi dan keindahan alam disana . Ok seperti yang dicakapkan tadi semua tu esok saya share .

Sekarang ni saya nak berjiwang kejap yaa da lama kot tak online dan luah perasaan dari lubuk hati seorang lelaki . Ok mari kita start hehe . Saat ni saya rasa kehilangan sangat entah laa kenapa hurm lagi tengah layan lagu iklim-bukan ku tak cinta perhhh lagi laaa menusuk kalbu sob sob . Jom nyanyi sikit , "Sudah sering kau kirim surat namun tak pernah ku jawab lalu ku kirim ku kirimkan undangan agar kau tak berharap bukannya aku tak tegar bukan pula ku tak cinta~" . Bak kata siFu saya cakap , hati seorang lelaki akan berasa kehilang ati seorang perempuan yang dia paling sayang walaupun lelaki itu playboy . Jom kita layan lagu st12-jangan pernah berubah "jangan pernah kau cuba untuk berubah tak relakan yang indah hilanglah sudah ~" . "Sampai matipun engkau tak akan ku lepaskan akan ku jaga seumur hidupku, beribu puisi yang ku untaikan untukmu ingin ku selalu memiliki kamu" lagu ni memang sesuai sangat dengan saya sebab saya suka berpuisi juga hee . Serius memang rasa kehilangan sangat emmm . Bak kata Firman "ku merasa telah kehilanga cintamuu yang telah lama hilang kau pergi jauh kerna salah ku yang tak pernah menganggap kamu ada~ asmara memisahkan kita mengingatkanku pada dirimu ~ gelora mengingatkanku bahawa cintamu merasuk jantung ku ~ sejujurnya ku tak bisa hidup tanpa ada kamu aku gila seandainya kamu bisa mengulang kembali lagi cinta kita takan ku sia sia kan kamu lagi~" Fuhhh penat menaip lagu ni hee tapi itu hakikatnya apa yang saya alami perasaan kehilangan . Tetiba teringat lagu rossak haha no no lagu Rossa-ku menuggu "cintai ku ~ ku berharap kau kelak akan mencintai aku saat kau telah tak bersama dengan kekasihmu" "ada cemburu juga rindu ku tetap menunggu" "kau sudah ada yang punya ku tetap menunggu" . Banyak jugak kan list lagu hehe .  Sering saya bertanyakan dimana cinta ? Ohh hati ku berkata cinta itu pada rusuk kiri daripada seorang perempuan yang memegangnya . Jadi , wahai perempuan yang memegangnya tolonglah simpan dan jaga elok elok ok dan saya berharap orang yang memegangnya adalah insan yang terbaik daripada yang terbaik . Yaaa bak kata Stacy "ku sedar ku tak seberapa jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini~ apa yang mampu ku berhias dengan hati yang ikhlas tersimpan untuk dia yang sudi~ mencinta aku dengan seadanya mencinta aku bukan kerna rupa dalam waktu sedu dalam waktu hiba ku harapkan dia rela~" . Serius lagu ni memang menggambarkan diri itu bukan sempurna dan tidak memilih yang sempurna tetapi hanya memerlukan seorang insan yang baik daripada yang terbaik dan ikhlas mencintaunya bukan sebab harta,paras rupa,keturunan,darjat pangkat panjat pepijiat pelipat ikan sepat heee . Kehilangan boleh hilang ke? maybe ~ dengan cara start mengada-ngada hehe . no just kidding . Saya jadi tak tentu arah entah apa yang terjadi mungkin daripada cerita itu kerana asyik memikirkan tentang kamu hurmm . Kehilangan weyyy~ Kalau nak dikaitkan dengan nama tittle saya "RIDUAN SKP" [S=Saat] [K=Kau] [P=Pergi] memang kena sangat dengan topik kehilangan ni . wait for a while jom layan lagu Vegatoz-Saat Kau Pergi btw korang penah dengar version dangdut punya tak? haha memang mendayu je . dala jom sambung "Saat kau pergi berlinanglah air mataku betapa singkat ku rasakan kebahagiaan itu kini lenyap laa sudah~ tak pernah ku inginkan perpisahan ini terjadi ku hanya bisa merelakan jika memang kau fikir inilahlah yang terbaik~ tak perlu kau beri alasan mengapa kau ingin pergi meninggalkan diriku kerna ku yakin semua itu bisa membuatmu bahagia sepenuhnya ku menyedari bahawa cinta itu tak meski harus memiliki namun ku harus selalu menyayangimu setulusnya hati ini" . Tapi kehilangan boleh digantikan dengan Teman Pengganti kan kan ? "Sejak 2 menjak ini makin kerap ku diganggu visi bila celik juga bila mmpi aku nampak kau tapi bukan aku yang disisi dia membelaimu dengan izin dan permisi sentuhan katanya semua kau iyakan sentuhan jari kau diam dan biarkan~ penat nak menaip" . Kata orang perempuan ni kalau dia kehilangan dia sekejap je merana then bila jumpa pengganti fuhh hilang sedih bagai tapi kalau lelaki bagai duri yang menusuk ke hati yang susah dirawat dan perlukan masa untuk cabut dan perlukan masa yang agak lama untuk sembuh kembali . Cakap pasal hati yokk layan lagu my heart "disini kau dan aku terbiasa bersama menjalani kasih sayang bahagia ku dengan mu~ pernahkah kau menguntai hari paling indah ku ukir nama kita berdua disini syurga kita~ bila kita mencinta yang lain mungkinkah hati ini akan tegar sebisa mungkin tak akan pernah sayang ku akan hilang" . Honestly , kuasa cinta yang hakiki mampu untuk bertemu kembali walaupun sudah lama berpisah . Macam di Bandung , ada satu pulau nama pulau tu PULAU CINTA . Nak tahu lebih lanjut tunggu story saya yang akan datang . Kalau lagu omputeh memang kena sangat dengan lagu M2M-The day you went away . Lagu tu memang menggambarkan pasangannya tinggalkan dia , dengar laa k serious memang best dengar aw . Yaaa yang awak tuu ! dengar juga aw . Yaaa awak ! . You are beautiful but it so hurt to me . I love you like a song baby that why i write this blog so many song causely you always in my mind and I always remind what you to do toward me . Omong omputeh pule ~ waduhh waduhh ~ haha . Indon hehe . "Bila cinta kita tak lagi bermakna yang kurasa kini hanyalah nestapa ditinggalkan cinta masa lalu dulu kau tawarkan manisnya janjimu dan ku sambut itu dengan segenap hati ku hingga kau pergi tinggalkan ku . Hilangnya cinta mu menusuk hatiku hingga ku memilih cinta yang fanak . Perginya dirimu merobek jantungku hingga ku terjatuh dalam harapan"


Monday, July 1, 2013

=> Opick - Bila waktu telah berakhir

Assalammualaikum ~

Bagaimana kau merasa bangga
Akan dunia yang sementara
Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
Meninggalkan dirimu

Bagaimanakah bila saatnya
Waktu terhenti tak kau sadari
Masikah ada jalan bagimu untuk kembali
Mengulangkan masa lalu

Dunia dipenuhi dengan hiasan
Semua dan segala yang ada akan
Kembali padaNya

Bila waktu tlah memanggil
Teman sejati hanyalah amal
Bila waktu telah terhenti
Teman sejati tingallah sepi

=> Eminem ~

Assalammualaikum ~ Saya peminat Eminem sangat sangat sebab ayat dia memang superb . Kalau nak tau , even dia rapper tapi dia jiwang sebenarnya . kalau kita faham betul betul ayat dia memang sweet for example lagu I LOVE YOU MORE . lagu tu dia nak nyatakan dia memang sayang gila kat isteri dia . Everyday memang saya dengar lagu eminem ni . Peduli apa kann . Antara lagu2 hits dihatiku

- Beautiful
- Mockingbird
- Space bound
- Not afraid
- I need a doctor
- Stan
- I love you more
- Superman
- Cleanin' out my closet (first song listen it)
- No love
- That way i am
- Without me
- Love the way you lie
- Sing for the moment